Hoera: nog een extra reden om chocolade te eten

Hoera: nog een extra reden om chocolade te eten

Wetenschappers Valentina Socci en Michele Ferrara van de University of L'Aquila hebben oudere studies bestudeerd om te zien wat de impact is van flavonoïden. Dat stofje is een antioxidant dat in cacao zit. Eerder is al aangetoond dat het een gunstig effect heeft op de bloedvaten.

Chocolade boost je brein

Wat ontdekte het onderzoeksteam? Chocolade dat bomvol flavonoïden zit, verbetert je geheugen, je aandachtsvermogen en hoe snel je visuele informatie kan verwerken. Daarnaast kwam ook naar voren dat er twee groepen zijn die profijt hebben van het zoete tussendoortje: vrouwen en oudere mensen.

Vooral voor vrouwen die 's nachts moeten werken of slecht slapen is het aangeraden om af en toe een stukje chocolade te smullen. Na een korte nacht kunnen flavonoïden wonderen verrichten. Zo merkten onderzoekers dat vrouwen met een slechte nachtrust toch perfect kunnen presteren op werk als ze chocolade hebben gegeten.

Ook oudere mensen doen er goed aan om elke dag een beetje chocolade te smullen. Volgens de bollebozen helpt dit geheugenverlies tegen te gaan en verbetert het de aandachtsspanne.

https://giphy.com/embed/vKkf4k73uBuik

Lees ook: