Mémé Clara van ‘De Planckaerts’ overleden

Mémé Clara van ‘De Planckaerts’ overleden
Instagram / @stephanieplanckaert

Mémé Clara, die erg geliefd was bij haar familie én de kijkers van ‘Chateau Planckaert’, werd 96 jaar. Twee weken geleden lieten de De Planckaerts nog weten dat ze verstek moesten geven voor de lancering van hun e-bike op zaterdag 7 mei. Ze gaven aan dat familiale omstandigheden aan de basis daarvan lagen.

Moeilijke tijden

Fans vreesden toen al dat het te maken had met mémé Clara, die al een tijdje sukkelde met haar gezondheid. Stephanie Planckaert bevestigde toen ook dat dat de reden was van hun afwezigheid. «Het is in moeilijke tijden dat de liefde soms het meest tastbaar is. Mémé Clara had onze zorg en aanwezigheid de afgelopen dagen meer dan ooit nodig. We hebben dan ook heel consequent alles even on hold gezet om er voor elkaar te zijn. Er is hoop, en die hoop is vandaag genoeg. Hoe het morgen zal zijn weten we niet, maar we hopen zó dat er dan nog meer hoop zal zijn. Bedankt voor alle lieve berichtjes, hartjes en liefde», schreef de 33-jarige dochter van ex-wielrenner Eddy Planckaert toen op Instagram.

Steunbetuigingen

Heel wat fans betuigen hun deelneming op sociale media. «Oh mémé Clara... Heel veel moed en sterkte voor iedereen die haar lief heeft», «Mijn oprecht medeleven bij zoveel verdriet», en «Heel veel sterkte met het verlies van mémé Clara. Rust zacht Clara», lezen we onder meer in de reacties.