Een dwarsfluit, harnas in bodypaint en «vibrator»: Dit waren de opmerkelijkste outfits van het Met Gala

Een dwarsfluit, harnas in bodypaint en «vibrator»: Dit waren de opmerkelijkste outfits van het Met Gala
AFP / A. Weiss

1. Cara Delevigne

AFP / A. Weiss

Cara Delevignes outfit leek aanvankelijk vrij sober: met een wijnrood kostuum en decoratieve wandelstok leek het model bija in de massa op te gaan. Tot ze haar vest uitdeed en haar statementpiece – of net het gebrek eraan – onthulde: een gouden harnas dat volledig met bodypaint of haar topless lichaam geschilderd was.

2. Kim Kardashian

AFP / A. Weiss

Influencer Kim Kardashian daagde op de rode loper niet alleen met haar nieuwe vlam Pete Davidson op, maar ook met de legendarische jurk die Marilyn Monroe droeg toen ze Happy Birthday bracht voor president Kennedy. Kim K moest maar liefst zeven kilo afvallen op drie weken tijd om in de jurk van 2.500 kristallen te kunnen passen.

3. Blake Lively

AFP / A. Weiss

AFP / M. Coppola

Actrice Blake Lively werd alom geprezen voor haar invulling van het Gilded Glamour-thema. Ze verscheen in een bronzen jurk die transformeerde tot een zilver-bronsgewaad, een verwijzing naar het oxidatieproces van het Vrijheidsbeeld.

4. Stromae

AFP / D. Kambouris

Ook onze grootste ster van eigen bodem, Stromae, mocht zijn opwachting maken op het mode-event. Hij droeg dezelfde outfit van zijn eigen merk ‘Monsaert’ als op de cover van zijn laatste album ‘Multitude’.

5. Amy Schumer

AFP / J. McCarthy

Komiek Amy Schumer, die naar eigen zeggen enkel opdaagde voor de drankjes, droeg een sobere zwarte jurk en zonnebril. Toen haar gevraagd werd wat de term ‘Gilded Glamour’ betekende voor haar, zei ze «Euh, een vibrator – je weet wat ik zal zeggen – het thema is belachelijk.»

6. Lizzo

AFP / A. Weiss

Popster Lizzo zag er stralend uit in haar lange zwarte met goud geborduurde jas, maar toch was het haar accessoire die met alle aandacht ging lopen: haar dwarsfluit ter waarde van 55.000 dollar, waarmee ze voor een kort muzikaal intermezzo zorgde op de rode loper.

7. Gigi Hadid

AFP / A. Weiss

Gigi Hadid had de loodzware taak om een pufferjas van Versace te dragen op de rode loper. «De zwaarste outfit die ik ooit gedragen heb naar het Met Gala. Ik kan niet eten in deze jas», vertelde ze aan Vogue.

8. Riz Ahmed

AFP / J. McCarthy

Acteur Riz Ahmed, bekend van de succesvolle Belgische coproductie ‘Sound of Metal’, daagde op in een T-shirt en werkvest. Hij wou met zijn outfit «immigranten uit de arbeidersklasse vieren». Het ‘Gilded Glamour’ thema werd door verschillende critici als ongepast bevonden in de huidige economische situatie.

9. Billie Eilish

AFP / M .Coppola

Billie Eilish omarmde haar innerlijke punkster in een duurzame Gucci-jurk die bestond uit materiaal dat volledig geüpcyclet was. «Ik wou gewoon zo milieuvriendelijk mogelijk zijn», vertelde ze aan Vogue.

10. Kylie Jenner

AFP / D. Kambouris

Kylie Jenner had de weinig benijdenswaardige eer om online uitgeroepen te worden tot de slechtst geklede celeb van de avond. Met de trouwjurk van Virgil Abloh was er volgens de meesten niets verkeerd, maar vooral de omgekeerde baseballpet deed de wenkbrauwen fronsen.