BIZAR. Kanye West begraaft Pete Davidson levend in videoclip

BIZAR. Kanye West begraaft Pete Davidson levend in videoclip
AFP / P. Kovarik

In de clip van Ye’s nieuwe single ‘Eazy’ zien we de ontvoering, mishandeling en begraving van een kleimannetje van de Amerikaanse comedian Pete Davidson. Ook in de teksten van het nummer blijft de Amerikaan niet ongedeerd. «God heeft me gered na mijn auto-ongeluk zodat ik Pete Davidson in elkaar kon slaan», rapt Ye.

Het is zeker niet de eerste keer dat Kanye West zijn ongenoegen over het nieuwe koppel uit. De rapper plaatst regelmatig tal van berichten op sociale media waarin hij Davidson belachelijk maakt, telkens verwijdert hij de posts enkele momenten later. De comedian trekt zich voorlopig niets aan van de scherpe spot van de rapper. Ook Kim Kardashian ging nog niet in op de nieuwe uitingen van Ye.

Officieel vrijgezel

De clip verscheen online na het nieuws dat Kim en Kanye weer officieel vrijgezel zijn. Dat besloot een Amerikaanse rechter woensdag op het verzoek van Kim Kardashian. De echtscheiding is daarmee nog niet volledig afgelopen: zaken zoals de verdeling van eigendommen en de voogdij over hun vier kinderen moeten nog geregeld worden. De scheiding is al een jaar aan de gang, sindsdien maakte Kanye al meerdere keren bekend dat hij de realityster terug wil.

Fans reageren met een bepaalde afschuw op de nieuwe clip. «Kanye heeft echt hulp nodig» en «Iemand moet deze man stoppen voor hij een echte misdaad begaat», schrijven verschillende Instagramgebruikers onder de video. Hoewel de boodschap van het filmpje niet zo liefdevol is, krijgt het lied zelf wel veel lof: «Wat een ontzettend goed nummer, wel jammer van de videoclip.»