Zo verkoop je je kleding binnen de kortste keren via Vinted

Zo verkoop je je kleding binnen de kortste keren via Vinted

Vergissen is menselijk en dus is het haast onmogelijk om nooit een miskoop te doen. Maar in plaats van hardnekkig vast te houden aan die missers, geef je ze beter een tweede leven. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Op die manier moet er namelijk weer minder nieuwe kleding gemaakt worden en komen er misschien wel nieuwe mensen in contact met tweedehands kledij.

Vinted

Er zijn verschillende manieren om je ongedragen kledingstukken nog een kans te geven. Je kan ze binnenbrengen bij de kringloopwinkel, doorgeven aan je familie of vrienden, in een kledingcontainer steken of je kan ze verkopen. De app Vinted is hiervoor uitermate geschikt. Binnen enkele klikken staat je kleding online en ben je klaar om te verkopen. Weet je niet hoe je je kledij het beste presenteert? Deze tips kunnen helpen.

Tips voor een snelle verkoop

  • Verzorg je foto's - zorg ervoor dat het item duidelijk zichtbaar is en er aantrekkelijk uitziet.
  • Denk aan de titel en beschrijving van je item. Dit maakt het gemakkelijker voor andere Vinted-gebruikers om jouw items te vinden wanneer ze iets specifieks zoeken op het platform.
  • Bied kortingen aan als iemand meerdere items willen kopen. Zo moedig je aan om meer van je aangeboden items te kopen.
  • Upload regelmatig nieuwe items - potentiële kopers zullen je volgen en op de hoogte worden gesteld wanneer je iets nieuws uploadt.
  • Hoe meer verzendopties je aanbiedt, hoe meer keuze potentiële kopers hebben en hoe verleidelijker het voor hen is om bij je te kopen.
  • Wees eerlijk over de staat van je items.
  • Neem filters en hashtags op in de beschrijving van je item, zodat het in verschillende zoekresultaten wordt weergegeven.