Wat je NIET moet zeggen als je solliciteert voor een job

Wat je NIET moet zeggen als je solliciteert voor een job

Bij het solliciteren kan het helpen om een mooi evenwicht te zoeken tussen amicaliteit en formaliteit. Een spontaan grapje tussendoor moet kunnen, maar als het ronduit platvloers is, slinken je kansen zienderogen. Onderstaande jongeman, genaamd Fred, kan daar nog iets van leren.

Ongemakkelijke opmerking

De man chatte via Facebook met een werkneemster van het bedrijf waar hij solliciteerde, maar al snel liep het fout. “Aangename kennismaking, Fred. Ik ben Nicole. Heb je zonet je cv doorgestuurd?”, schrijft ze. “Ja”, reageert Fred. “Oké, super. Is er nog iets waar ik je mee kan helpen?”, vraagt ze. “De datum en het uur van het sollicitatiegesprek zouden handig zijn”, zegt hij terug. “Jammer genoeg beslis ik daar niet over”, reageert ze.

Waarop Fred in het rood gaat: “Ah, wat heb je aan dan? Haha, grapje. Ik hoop snel van je te horen. Bedankt”, klinkt het ongemakkelijk. “Graag gedaan. Bedankt voor het gesprek en een goede nacht!”, ontwijkt de vrouw zijn opmerking.

Dommerik

De Reddit-gebruikers zijn het unaniem eens dat dit geen al te beste zet was van de sollicitant. "Wat een complete idioot", is de algemene teneur.

Reddit