Wallonië lanceert platform voor herhuisvesting na overstromingen

Wallonië lanceert een platform dat aanbod en vraag centraliseert voor herhuisvesting na de overstromingen van midden juli. Dat maakte de Waalse minister van Wonen Christophe Collignon (PS) bekend.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het platform (http://entraide.logement.wallonie.be) moet het mogelijk maken om getroffen gezinnen herhuisvestingsmogelijkheden aan te bieden, via duidelijke criteria voor aanvragen zoals locatie, type accommodatie of zelfs het aantal kamers. Solidaire eigenaars kunnen er snel een boodschap achterlaten, zonder al te veel papierwerk, aldus het persbericht.

Campagne

Tegelijkertijd lanceren de Waalse Unie van Sociale Vastgoedagentschappen, het Waalse Huisvestingsfonds voor Grote Gezinnen en het gewest volgende week een campagne die eigenaars moet aanzetten hun vastgoed ter beschikking te stellen van die kantoren, die zullen optreden als bemiddelaar voor mensen die op zoek zijn naar een woning.

De Waalse regering heeft ook een steunmechanisme ingevoerd, dat zal worden toegekend door het Woningfonds voor Grote Gezinnen, in de vorm van renteloze leningen en subsidies voor huiseigenaren van woningen waar werken moeten gebeuren. Het doel is om getroffen grote gezinnen snel te kunnen herhuisvesten.