Vogue zet voor het eerst gesluierd model op cover

Vogue zet voor het eerst gesluierd model op cover

 Die eer was weggelegd voor de 20-jarige Halima Aden. 

Halima Aden nam twee jaar geleden deel aan een Amerikaanse missverkiezing. Tijdens de bikinironde droeg de Somalisch-Amerikaanse moslima een boerkini. Ze won de verkiezing niet, maar kreeg wel een contract aangeboden van IMG, een van de grootste modellenbureaus ter wereld. Nu staat ze samen met acht andere vrouwen op de cover van Vogue. Zij heeft als enige een hoofddeksel aan.

Haar aller eerste opdracht was niet de minste. Ze mocht vorig jaar werken op de Yeezy-show van Kanye West. Verder poseerde Aden al voor CR Fashion Book, Allure, Glamour en Vogue Arabia. Elke keer had ze een hoofddoek op.

Diversiteit vieren

Hoofdredacteur Edward Enninful koos voor deze editie 9 modellen uit die naar zijn mening het gezicht van de mode aan het veranderen zijn. Modellen in alle vormen, kleuren en maten en daar is Enninful bijzonder trots op. "Wanneer ik diversiteit zeg, wil ik duidelijk maken dat het voor mij niet enkel om zwart en wit gaat. Het gaat veel verder dan dat: seksualiteit, lichaamsbouw, socio-economische achtergrond, religie en huidskleur. Dat is wat ik met deze cover wil bewijzen en tegelijkertijd vieren," schrijft hij in zijn voorwoord.

@voguearabia ? #dubai??

Une publication partagée par Halima (@halima) le