Vogue tipt Brussel als place to be

In z'n laatste editie prijst Vogue onze hoofdstad de hemel in. Het Amerikaanse modeblad stelt Brussel voor als de ideale bestemming voor cultuurminnende toeristen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het artikel begint met onze zogezegde nationale trots: Manneken Pis. Het bronzen beeldje is volgens de journalist een typisch voorbeeld van het onconventionele gevoel voor humor van "de Brusselaar". Maar wat zijn de andere troeven? Onze hoofdstad lijkt een beetje op Portland, aldus Vogue. De huurprijzen in Brussel zijn lager dan in andere metropolen als Londen of Parijs, waardoor heel wat kunstenaars, creatievelingen en expats er zich gevestigd hebben.

Mode, strips en eten

Die bron van creativiteit uit zich op verschillende gebieden. Denk maar bekende modeontwerpers als Dries van Noten en Ann Demeulemeester die hier een winkel hebben. Maar ook onze rijke stripcultuur, kunst en culinaire hoogstandjes zijn de moeite waard. Tot slot behoren ook de Belgische festivals tot de top van de muziekwereld, en - je raadt het al - die zijn allemaal makkelijk bereikbaar vanuit Brussel.