Vijf kleurrijke bestemmingen die je doen verlangen naar de zomer

Vijf kleurrijke bestemmingen die je doen verlangen naar de zomer

1. Burano, Italië

Het eiland Burano bereik je makkelijk met de boot vanuit Venetië. In de zestiende eeuw maakte het eiland furore door zijn kant, maar tegenwoordig zijn vooral de kleurrijke straten bekend bij het grote publiek. Heel wat artiesten en dagjestoeristen banen zich een weg door Burano en wij begrijpen wel waarom. Wist je dat de huizen op het eiland zich moeten houden aan strikte kleurrichtlijnen? Dat levert idyllische beelden op die je meteen doen denken aan de zomer.

https://www.instagram.com/p/BvwrzAmnLHo/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Zhangye Danxia Landform Geological Park, China

Niet de mens, maar de natuur zelf is verantwoordelijk voor de regenboogkleuren in dit park. De heuvels bestaan uit zandsteen en andere mineralen. Door de jaren heen baanden rivieren hun weg door de bergen en dat levert spectaculaire kleurformaties op. Er zijn verschillende bewegwijzerde wandelingen beschikbaar, die allemaal ook een ander landschap tonen.

https://www.instagram.com/p/Bih0f8Sgyox/?utm_source=ig_web_copy_link

3. Balat (Istanboel), Turkije

De traditionele Joodse wijk in Istanboel is allesbehalve somber. Balat bevindt zich aan de Europese kant van de stad en staat bij de meeste toeristen niet bovenaan hun lijstje wanneer ze Istanboel bezoeken. Toch is de wijk zeker een bezoekje waard als je enkele dagen in de stad vertoeft. De oude houten huisjes werden in een kleurrijk jasje gestoken en bovendien is de wijk nog niet overladen met toeristen.

https://www.instagram.com/p/BvhTT5vAVQp/?utm_source=ig_web_copy_link

4. Vernazza, Italië

De Cinque Terre-streek aan de Italiaanse kust is de natte droom van iedere influencer. De dorpjes werden gebouwd op steile rotswanden en het lijkt alsof ze ieder moment in de zee kunnen vallen. Bovendien wordt de regio gekenmerkt door de talloze gekleurde gevels. Vernazza is slechts een van de dorpjes, maar eigenlijk is de hele regio een bezoekje waard.

https://www.instagram.com/p/BvY4ZLtjGrZ/?utm_source=ig_web_copy_link

5. Valparaiso, Chili

De kleurrijke traditie in het Chileense Valparaiso vindt z'n oorsprong in het schippersverleden van de stad. Scheepslui gebruikten de overschotten van de verf die ze voor hun boten gebruikten ook voor hun huis om het te beschermen tegen de weersomstandigheden. Tegenwoordig trekt de stad cultuurliefhebbers en artiesten van over de hele wereld, wat indrukwekkende kunstwerken oplevert.

https://www.instagram.com/p/BvytXpknsqM/?utm_source=ig_web_copy_link