VIDEO. Nieuw-Zeelandse kamervoorzitter geeft baby de fles tijdens zitting

VIDEO. Nieuw-Zeelandse kamervoorzitter geeft baby de fles tijdens zitting

Coffey vertelde wat een trotse vaders ze waren en hoe ze zich "verwonderden over het wonder van het leven". Hun kind werd vorige maand geboren met behulp van een draagmoeder.

De kamervoorzitter merkte op: 'Normaal gesproken wordt de stoel van de president alleen gebruikt door de president, maar vandaag is er een VIP bij mij."

Positive reacties

De andere leden feliciteerden Coffey voor het meenemen van de baby naar het huis. "Het is geweldig om een ??baby in huis te hebben, en het is prachtig," tweeted Green Party MP Gareth Hughes. Zijn partijcollega Golriz Ghahraman voegde eraan toe: "Wie moet dit vandaag zien? Wij allemaal, dat is wie! ".

Who needs to see this today? Every single last one of us, that's who. Here's a brand new papa holding his new born in our House of Representatives right now ??? pic.twitter.com/NU00SHfKFT

— Golriz Ghahraman (@golrizghahraman) 21 août 2019

De premier van het land, Jacinda Ardern, had vorig jaar een baby en werd de tweede gekozen wereldleider die tijdens haar ambtstermijn beviel. Afgelopen september nam ze haar kleindochter mee naar de jaarlijkse bijeenkomst van de Verenigde Naties in New York. "Ik combineer mijn rollen als moeder en ook als leider en het is heel goed mogelijk om beide te doen," zei ze destijds.