VIDEO. Boze Taiwanees neemt op wansmakelijke wijze wraak op zijn buren

VIDEO. Boze Taiwanees neemt op wansmakelijke wijze wraak op zijn buren

Aan de kiem van de burenruzie ligt de 69-jarige Lin, die enkele jaren geleden een deel van zijn appartement begon te verhuren aan telefoonbedrijven om er netwerkapparatuur te installeren. Hij ontving daarvoor 12.000 Taiwanese dollar (342 euro) per maand. Het materiaal werd echter zonder medeweten van zijn buren geplaatst. Die dienden in 2017 klacht in, waarna het hele boeltje opgedoekt werd.

Baden in de watertank

De rancuneuze Lin zag zijn nieuwe bron van inkomsten droogvallen en zinde op wraak. Tussen juni 2017 en juli 2018 begaf de man zich één keer per maand op het dak van zijn woontoren. Op camerabeelden is te zien hoe hij met een ladder tot bij de watertank klimt. Naar verluidt zou hij de tank als bad gebruikt hebben, om er vervolgens zijn behoefte te doen en te urineren.

De politie werd erbij gehaald en er werd een rechtszaak aangespannen tegen de man, die ook de liftbesturing en waterleidingen beschadigd zou hebben. De rechter veroordeelde hem wegens het in gevaar brengen van de volksgezondheid tot 20 maanden cel en een boete van 160.000 Taiwanese dollar (4569 euro).