Vertrek je op reis? Zo pak je je toilettas in!

Vertrek je op reis? Zo pak je je toilettas in!

1. Weet wat mag

Reis je enkel met handbagage of gaat er ook een grote valies mee? Dat is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Bij ingecheckte bagage moet je immers niet letten op hoeveelheden, maar bij handbagage zijn de normen strikt. Tien flesjes die elk maximum honderd milliliter bevatten, daar moet je het mee doen. Geen onmogelijke opdracht, maar iets om rekening mee te houden.

2. Voor hoelang ben je weg?

Vertrek je voor een week of langer, maar mag je alleen handbagage meenemen? Dan is de kans groot dat je elke vierkante centimeter van je valies kan gebruiken voor kleding en andere benodigdheden. Een kleine reisverpakking douchegel is voor een langere periode bovendien meestal niet genoeg. Op zo'n momenten is het vaak gewoon handiger om ter plaatse wat toiletgerief te kopen. Douchegel, shampoo, tandpasta... Je vindt het overal, dus als je niet te kieskeurig bent, kan je het even goed op je bestemming kopen en nadien achterlaten voor andere gasten. Bespaart weer heel wat plaats in je valies!

3. Drup, drup, drup...

Niets zo vervelend als vloeistoffen die lekken over al je spullen. Er zijn gelukkig een aantal trucjes die dat kunnen voorkomen. De makkelijkste manier is om vooral vaste producten mee te nemen. Dat betekent zeep in plaats van douchegel, een shampoobar in plaats van vloeibare shampoo, tabletjes in plaats van tandpasta... Er zijn tegenwoordig heel wat producten in vaste vorm verkrijgbaar. Is er een vloeibaar goedje dat je echt niet kan missen? Neem dan een stukje cellofaanpapier, doe dat over de opening van de tube of fles en doe dan de dop erop. Gedaan met geknoei!

4. Hoog en droog

Heel wat mensen krijgen tijdens het vliegen last van een droge huid, zeker tijdens een langere vlucht. Voorzie dus wat hydratatie voor in het vliegtuig waar je makkelijk bij kan. Een verzorgende crème, lippenbalsem... Doe wel liever geen make-up op, want dan kan het nogal een geklungel worden. Vergeet niet om een flesje water te kopen zodat je je huid ook langs vanbinnen kan hydrateren!

5. Kant-en-klaar

Reis je veel, dan is het wellicht handig om een reistasje samen te stellen. Daarin doe je dingen als een kleine nagelknipper, pincet, flosdraad, reistandenborstel, kleine kam, geneesmiddelen... Alles wat je maar kan nodig hebben tijdens je vakantie dus. Houd de voorraden goed bij en vul eventueel aan met dingen die je vorige keer miste. Na een tijdje zal je zo de perfecte reistoilettas hebben!