Vaccinatiecampagne gaat morgen officieel van start

Vaccinatiecampagne gaat morgen officieel van start

Vandaag worden de eerste 890 Pfizer/BioNTech-vaccins geleverd aan vier Vlaamse ziekenhuizen. Vanaf morgen tot en met zondag 10 januari zullen in Vlaanderen 6.610 bewoners en personeelsleden in 42 woonzorgcentra de eerste dosis van het vaccin toegediend krijgen.

-80°C

In januari krijgt ons land wekelijks 87.500 dosissen van het Pfizer/BioNTech-vaccin, al heeft producent Pfizer aan geneesmiddelenagentschap FAGG beloofd dat aantal in februari op te trekken naar 100.000 per week. De ongebruikte vaccins worden bewaard in één van de veertig hub-ziekenuizen in ons land (dertien in Vlaanderen), die de vaccins op -80 graden kunnen bewaren.

Kritiek

Al wekenlang gonst het van de kritiek op de trage uitrol van de vaccinatiecampagne bij ons, maar ook in de rest van Europa. Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) zegt in een interview in de krant De Standaard dat hij begrijpt dat het publiek de druk hoog houdt. "Vanaf de tweede week van januari zullen we elke week opschalen", zegt hij in De Standaard. "In week drie en vier zullen we misschien wel meer dan 90.000 vaccins per week uitdelen. Ik verwacht dat de vaccinaties tegen eind januari op kruissnelheid draaien, en dat in de loop van deze maand alle bewoners van woonzorgcentra een eerste dosis hebben gekregen."

Woensdag bijten in Vlaanderen vier woonzorgcentra, in Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, de spits af. Het gaat om Woonhave in Aalter, Sint-Jozef in Kortrijk, De Zonnewende in Meulebeke en Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Kortenberg. Er zullen 890 bewoners en personeelsleden een eerste dosis krijgen.

Meer informatie over de vaccinatiecampagne is te vinden op laatjevaccineren.be.

Meest gelezen
 1. cardithumb

  Ophef over weinig verhullende outfit van Cardi B: «Trek je jurk eens omhoog!» (foto)

 2. glazenthumb

  AUCH! Dronken vrouw merkt raam niet op: «Hoe vaker je het ziet, hoe grappiger het wordt!» (video)

 3. rominathumb

  Zwangere Romina uit ‘Boer zkt vrouw’ deelt bikinifoto: «Mooi rond buikje!»

 4. LVM_S9_aankondiging_001

  Van K3 tot Günther Neefs: Deze zeven artiesten geven het beste van zichzelf in ‘Liefde voor Muziek’

 5. Belgaimage-45552384

  Diabetes Liga waarschuwt: «400.000 Belgen weten niet dat ze diabetes hebben»