Tweede spinnenbeet in penis dit jaar voor ongelofelijke pechvogel

Tweede spinnenbeet in penis dit jaar voor ongelofelijke pechvogel

Vijf maanden geleden had een spin het al eens gemunt op de kroonjuwelen van de Australiër. De man ging toen op eigen houtje naar het ziekenhuis, waar hij snel werd opgelapt.

Bij BBC News getuigt de pechvogel dat hij sindsdien op zijn hoede is wanneer hij mobiele toiletcabine's gebruikt. "Na de eerste beet had ik niet echt zin om ooit nog zo'n toilet te gebruiken. Die dag waren ze net gereinigd dus ik zag mijn kans schoon. Ik controleerde onder beide toiletbrillen voordat ik ging zitten, maar voordat ik het goed en wel besefte zat ik ineengekrompen van de pijn. Het is ongelofelijk dat dit weer gebeurd is, ongeveer op dezelfde plek", aldus de onfortuinlijke toiletgebruiker.

Een collega bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis, maar zijn collega's konden al snel gniffelen om de situatie. "De eerste keer waren ze nog bezorgd, dit keer waren ze al grapjes aan het maken voordat ik in de auto kon stappen", getuigt de 21-jarige man.

In het ziekenhuis kreeg hij het tegengif toegediend, waarna hij snel weer de oude werd. Een lang ziekenverlof zit er niet in, maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat de man het mobiele toilet nog zal gebruiken.

Beten van roodrugspinnen komen relatief vaak voor in Australië. Naar schatting worden jaarlijks zo'n 2.000 mensen gebeten. Het gif veroorzaakt intense pijn, zweten en misselijkheid. Uiteindelijk zijn verlamming of zelfs de dood het gevolg, maar sinds de creatie van het tegengif in 1956 is niemand meer gestorven door toedoen van de roodrugspin.

Foto AFP / K. Jones / Courtesy of Professor Maydianne Andrade