Tesla komt met 'hondenmodus' in nieuwe M3

Tesla komt met 'hondenmodus' in nieuwe M3

Tesla Model 3's krijgen een speciale modus die voorkomt dat achtergelaten honden in de auto oververhit raken. Ook toont het grote scherm voorin de auto aan voorbijgangers dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de aanwezige viervoeter.

Regelmatig sterven achtergelaten honden in auto's aan oververhitting, terwijl hun baasjes boodschappen aan het doen is. De temperaturen van auto's in de zon lopen snel op en de beestjes kunnen temperaturen boven de 40 graden maar heel kort overleven.

‘Cabin Overheat Protection'-modus

Vorig jaar introduceerde Tesla voor de Model 3's al de ‘Cabin Overheat Protection'-modus, die automatisch de airco aanzet als de temperatuur in de auto te hoog wordt. Tesla-baas Elon Musk ontving veel tweets van klanten die om een dergelijke optie vroegen. Nu zegt Musk dat alle Model 3's volgende week een speciale hondenmodus krijgen na een software-update.

Hondenmodus

Hoewel het nog niet precies bekend is wat de hondenmodus inhoudt, geeft een tweet naar Musk van een Model 3-eigenaar afgelopen najaar een indicatie. "Kan je aan de Tesla Model 3 een hondenmodus toevoegen? Zodat de muziek speelt, de airconditioning aanstaat en op het scherm de tekst staat: 'Met mij gaat het goed en mijn baasje is zo terug'?" Musk beantwoordde die tweet met 'ja'.

Can you put a dog mode on the Tesla Model 3. Where the music plays and the ac is on, with a display on screen saying “I'm fine my owner will be right back”?

— Josh Atchley (@nynex) 19 octobre 2018

Waarschuwing

De kans is groot dat de Tesla's in de speciale modus zo'n waarschuwingstekst op het dashboardscherm zullen tonen. Of de auto's ook een kalmerend hondenmuziekje zullen afspelen, is nog af te wachten. Het is alvast goed nieuws voor onze geliefde viervoeters.