Sp.a-leden dienen klacht in tegen Jeff Hoeyberghs na seksistische lezing

Sp.a-leden dienen klacht in tegen Jeff Hoeyberghs na seksistische lezing

Vorige week woensdag werd Jeff Hoeyberghs uitgenodigd door studentenvereniging KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond) om een lezing te geven aan de UGent. Maandag doken er ook beelden op van die bewuste lezing, die bleek te bulken van de seksistische opmerkingen. “Wat is het probleem met die hele #MeToo? Vrouwen willen wel de privileges van de mannelijke bescherming en geld. Maar ze willen wel niet meer hun benen opendoen. Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden”, ging Hoeyberghs tekeer.

"Gedegouteerd"

De lezing veroorzaakte heel wat commotie op sociale media. “Ik ben zó hard gedegouteerd, als vrouw én als student van de UGent, dat deze soort toespraken worden gehouden op onze Universiteit bij een bijeenkomst van een rechts-conservatieve ‘studentenvereniging'. Gewoon schandalig”, klonk het onder meer.

Klacht ingediend

Intussen hebben Vlaams parlementsleden Katia Segers en Hannelore Goeman (sp.a) een klacht ingediend tegen de 57-jarige bekende plastisch chirurg bij het Centrum voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. “Net samen met collega Hannelore Goeman klacht ingediend bij het Centrum voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen tegen Dr. Hoeyberghs. Omdat we dergelijke seksistische, vrouwonterende - ja achterlijke - praat niet mogen tolereren, niet als vrouw, niet als man”, schreef Segers op Twitter.

Net samen met collega @HanneloreGoeman klacht ingediend bij het Centrum voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen tegen Dr. Hoeyberghs. Omdat we dergelijke seksistische, vrouwonterende - ja achterlijke - praat niet mogen tolereren, niet als vrouw, niet als man. pic.twitter.com/03EI1buxmT

— Katia Segers (@katiasegers) December 10, 2019