Scholen willen niet langer dat leerlingen in hun pyjama online les volgen

Nu de leerlingen in de tweede en derde graad van het middelbaar na de herfstvakantie opnieuw deeltijds afstandsonderwijs krijgen, voeren verschillende directies regels en dresscodes in voor thuisonderwijs.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Een deel van de leerlingen nam het tijdens de vorige lockdown niet al te nauw met de school­regels: ze volgden de les in pyjama, of logden te laat in. De scholen willen daar nu paal en perk aan stellen.

Netjes aangekleed

Wat voor een fysieke les op school geldt, moet ook voor het online onderwijs gelden, klinkt het in de krant. "We willen dat de leerlingen netjes aangekleed aan een bureau achter de computer zitten, met een neutrale achtergrond", zegt directrice Ann Van Landuyt van het GO! Atheneum in Oudenaarde. "Dat helpt ook echt om de leerstof beter te verwerken."

Geen bureau

De Vlaamse Scholierenkoepel reageert verrast. "Een begrijpelijke reactie, maar we hopen toch dat het niet te ver gaat. De aanwezigheid en aandacht van de leerling lijkt ons belangrijker. Niet alle leerlingen hebben een bureau, soms is het bed de enige plek waar ze rustig zitten", zegt voorzitter en zesdejaars Louis Notte.