Pure chocolade heeft hetzelfde effect als cannabis

Pure chocolade heeft hetzelfde effect als cannabis

Voor het onderzoek werden meer dan 13.000 mensen ondervraagd over hun chocoladeconsumptie en de symptomen van depressie. Mensen die vaak donkere chocolade eten, leken minder tekenen van een klinische depressie te vertonen. De mensen die melkchocolade en witte chocolade aten, vertoonden niet minder symptomen.

Deze resultaten betekenen echter niet dat pure chocolade de manier is om een klinische depressie te genezen, zeggen de onderzoekers. Om erachter te komen of dat mogelijkheid zou zijn, is verder onderzoek nodig.

Minder eetlust

Pure chocolade bevat volgens de onderzoekers wel een aantal psychoactieve ingrediënten, waaronder anandamide. Deze stof zorgt voor een euforisch gevoel dat lijkt op het gevoel dat je van cannabis kunt krijgen. Ook zitten er in deze donkere chocola veel antioxidanten. Dat zijn stoffen die ontstekingen tegengaan. Sommige wetenschappers denken dat die gelinkt kunnen worden aan een depressie.

De onderzoekers van University College London geven toe dat hun conclusie niet waterdicht is. Door depressie kan de eetlust flink afnemen. Het kan dus zijn dat de mensen die symptomen van depressie vertonen, simpelweg minder eten, en dus ook geen pure chocolade.

Bron: Metro Nederland