Pieter (de mol) is niet van plan om priester te blijven

Pieter (de mol) is niet van plan om priester te blijven

In het programma werd al duidelijk dat de 33-jarige Delanoy als priester mee is met zijn tijd. Zo zagen we dat hij heel goed kan vloeken en liegen. In 'De 7 hoofdzonden' in Humo liet hij zich ontvallen dat hij moeite heeft met het celibataire leven.

Gebrek aan intimiteit

Delanoy liet zich in 2008 tot priester wijden. Hij legde dus ook de gelofte van het celibaat af. Toch is hij het er niet mee eens dat priesters volledig celibatair moeten leven. "Het is niet fair dat ik de mooie kant van de job moet afwegen tegenover een totaal gebrek aan intimiteit en lichamelijkheid. Ik weet dat het er nu eenmaal bij hoort, maar ik zal vroeg of laat consequent moeten zijn en een keuze moeten maken", vertelt Delanoy aan Humo.

Leerkracht godsdienst

Naast priester is de West-Vlaming ook leerkracht godsdienst in Brugge. In zijn lessen schuwt hij het onderwerp seksualiteit niet. "Het zou erg zijn als jongeren denken dat wat zij voelen misschien fout is, omdat anderen erover zwijgen. Het moet 100% duidelijk zijn dat je verliefd mag worden op wie dan ook. Of dat het normaal is als je soms de nood hebt om vastgepakt te worden én dat je soms liever afstand bewaart. Dat soort dingen moet je hun als leerkracht meegeven."