De Mol – “Heb een voorbeeldfunctie, maar in het spel telt dat niet”

Bij nagenoeg alle rondvragen de voorbije week bestempelde het publiek Pieter als het minst verdacht. Zijn beroep speelde daar allicht voor velen een rol in. Zondagavond bleek de priester echter een groot deel van Vlaanderen zeven weken lang in het ootje te hebben genomen. “Ik heb een voorbeeldfunctie, maar eens je in zo’n spel zit, telt dat niet en moet je het gewoon spelen”, reageerde hij achteraf. “Ik heb even van mijn hart een steen moeten maken, maar het werd al snel leuk om een pokerface op te zetten”, gaat “De Mol” verder. “Ik heb me enerzijds als echt ‘groepsbeest’ gedragen en anderzijds vanuit die positie subtiel de zaken gestuurd en wantrouwen tussen kandidaten gecreëerd. ‘Verdeel en heers’, zoals Baha het passend verwoord heeft.”
De priester kreeg naar eigen zeggen nog maar weinig negatieve reacties op zijn deelname en mogelijk mol-zijn uit katholieke kringen. “Ik heb ook niet deelgenomen om een rolmodel te zijn voor priesters”, stelt hij. “Al is het wel mooi meegenomen als de kerk nu een beetje een minder suf imago heeft gekregen.”
Pieter speelde zijn sabotagewerk klaar zonder enige voorgaande acteerervaring. “Misschien moet ik me toch eens aan toneel wagen”, lacht hij. “Dit was in ieder geval een zalige, unieke ervaring en een jeugddroom die in vervulling is gekomen.”
Hoe “De Mol” dit seizoen precies te werk is gegaan bij de verschillende opdrachten, zal pas volgende week in de allerlaatste aflevering worden onthuld.

bron: Belga