Paus Franciscus: “Seksueel plezier is goddelijk”

Paus Franciscus: “Seksueel plezier is goddelijk”

De paus veroordeelt in het boek, dat bestaat uit een hele reeks interviews, "de onverdraagzaamheid die soms heerst binnen de Kerk", waarmee hij doelt op de meer aardse pleziertjes. "Culinaire of seksueel plezier is simpelweg goddelijk", klinkt het in het boek van Carlo Petrini, bekend als de stichter van de internationale Slow Food-beweging.

Genot van God

"Het genot komt rechtstreeks van God. Hij is niet katholiek, niet christelijk, ook niets anders, hij is gewoonweg goddelijk. Weet dat het eetplezier helpt om de gezondheid goed te houden. Seksueel plezier is er om de liefde mooier te maken én om de voortplanting van de mensensoort te verzekeren."

Schade

"Een onverdraagzame moraal, die het bestaan van genot verwerpt, wil ik niet. Dat is een foute interpretatie van de christelijke boodschap. Die visie heeft in de loop van de geschiedenis heel wat schade berokkend, schade die je de dag van vandaag in bepaalde gevallen nog altijd ziet en voelt. God heeft het genot geschapen en dat moeten we inzien", besluit de opmerkelijke paus.