Op deze zondag doen we het meest aan online daten

Op deze zondag doen we het meest aan online daten

Datingapp Inner Circle voorspelt zelfs een toename van matches tussen singles met 242 procent. Het is geen makkelijk jaar geweest, ook qua daten, maar 2021 begint dus met een flink hoogtepunt.

Volgens de app is januari dé maand voor daten omdat singles, nu meer dan ooit, vastebesloten zijn om in 2021 hun nieuwe liefde te maken.

Nieuwe rondes, nieuwe kansen

Misschien is je relatie uitgegaan vanwege de lockdown – 24/7 op elkaars lip zitten is meestal niet positief – of heb je door de lockdown niet veel kunnen daten. Gelukkig brengt het nieuwe jaar hoop op beterschap.

Inner Circle voorspelt dit jaar namelijk een record aan activiteiten, matches tussen singles en nieuwe inschrijvingen in vergelijking met een doorsnee winterse zondag. Naast een toename van 242 procent op het gebied van matches zal er ook een toename zijn van 54 procent als het gaat om het aantal singles die beginnen met datingapps. Er wordt zo'n 61 procent meer berichten verstuurd, en er worden 69 procent (toepasselijk cijfer) meer telefoonnummers uitgewisseld.

Impact van de lockdown

David Vermeulen, oprichter van Inner Circle, zegt dat de afgelopen maanden al opvallend druk waren: "Door alle maatregelen tegen het coronavirus en gesloten horeca verwachten we dit keer de hoogste piek ooit qua activiteit in onze app. We voorspellen dat ‘Dating Sunday' dit jaar zelfs het begin is van ‘Dating January' omdat singles na bijna een jaar Corona alles op alles gaan zetten voor een succesvol jaar op liefdesgebied."

Ook opmerkelijk: De activiteit van singles is sinds de lockdown veranderd. Voorheen lag de piek vooral in het weekend – want vrij, dus tijd om drankjes te doen – nu zijn singles ook doordeweeks meer actief. Maar toch blijft zondag de absolute favoriete dag voor (online) daten.