Onmogelijke to-dolijst zorgt voor jolijt op Twitter

Onmogelijke to-dolijst zorgt voor jolijt op Twitter

Volgens het World Economic Forum vinden succesvolle mensen 's ochtends de tijd om onder meer te sporten, het bed op te maken, te mediteren, gezellig samen te zijn met familieleden, het nieuws te lezen en hun mail te checken. Wie deze opsomming heel overijverig vindt, staat niet alleen. Ook op Twitter wordt er duchtig met meningen gestrooid over de to-dolijst.

14 things successful people do before breakfast https://t.co/Z8BG1Q3h03 pic.twitter.com/PBeyZuF5OK

— World Economic Forum (@Davos) 2 november 2015

BuzzFeed-journalist James Ball had het briljante idee om uit te rekenen hoeveel tijd het lijstje precies zou innemen. Wat blijkt? Je zou ruim 3 uur en een half kwijt zijn aan deze nuttige bezigheden, en daar zit douchen, aankleden en ontbijten nog niets eens bij. Daarom hebben wij een échte lijst samengesteld van dingen die mensen doen voor het ontbijt.

1. Je drukt een paar keer op de snoozeknop

giphy (2)

Ook al zet je de wekker wat vroeger, het is veel te verleidelijk om die dekselse snoozeknop enkele keren in te drukken.

2. Je staat te laat op

In plaats van fris en monter uit bed te stappen, heb je consequent enkele keren op de snoozeknop geduwd. Terwijl je aanvankelijk vijf minuten extra wou rekken, blijf je nog 30 minuten draaien en keren in je bed.

3. Je staat uren voor de kleerkast

Omdat je gisterenavond nog geen outfit gekozen hebt, verspil je nu kostbare minuten met het kiezen van geschikte kledij.

4. Je drinkt koffie, geen water

giphy (3)

De geur van koffie doet je niet alleen watertanden. Het zwarte goud is ook het beste middel om snel wakker te worden.

5. Je hebt geen tijd om thuis te ontbijten. 

Je hebt geen tijd om iedere morgen te kokerellen, laat staan aan tafel te schuiven.

6. Je maakt je bed niet op

Lees ook

Wie heeft er in godsnaam tijd om je bed netjes op te dekken als je je moet haasten om de trein of de bus te halen? Bovendien zijn wetenschappers ervan overtuigd dat een onopgemaakt bed gezonder is. Dan zouden vieze beestjes als huismijt het hazenpad kiezen.

7. Je zorgt dat je er stralend uitziet

Ook al voel je je allesbehalve fris en stralend, je wilt er wel zo uitzien. Daarom spendeer je de enige resterende minuten aan het scheren van je baard of het aanbrengen van een laag make-up.

8. Je praat amper tegen je huisgenoten

Lees ook

Het is veel te vroeg om een diepgaand gesprek aan te knopen met je familie of huisgenoten. Al grommend "ik zie je vanavond" zeggen, is dan ook de enige vorm van communicatie.

9. Je staat even stil bij de rommel in je huis

Je hebt geen tijd voor een fikse schoonmaakbeurt. In de plaats zigzag je rond alle rommel heen en neem je jezelf voor om op een later tijdstip alles op te ruimen.

10. Je neemt liever het openbaar vervoer dan te moeten wandelen of fietsen

Ook al ben je misschien sneller op kantoor met de fiets, toch kies je voor het openbaar vervoer. De frisse buitenlucht kan niet op tegen het lekker warm en lui soezen op de bus.

11. In plaats van je mails te lezen, check je Facebook of Tinder

Af en toe zal je wel al eens een kijkje nemen in je mailbox, maar de kans is groter dat je controleert of je geen ongelezen berichten of nieuwe likes hebt verzameld op Facebook.

12. Je leest het nieuws

giphy (5)

Dit heeft de oorspronkelijke lijst wél juist: heel wat mensen lezen 's morgens het nieuws. Maar in plaats van een dikke krant te doorpluizen, werpen ze snel een blik op een nieuwswebsite.

13. Je hele dag vooruitplannen is een ver-van-jouw-bed-show

Lees ook

In de vroege ochtend constructieve en oplossingsgerichte plannen maken omdat je dan het friste bent, is onzin. De meeste mensen voelen zich net slaperig en dagdromen liever over nutteloze zaken.

14. Je moet aanschuiven voor een overheerlijk chocoladebroodje

Ook al besef je dat je geld kunt uitsparen door thuis te ontbijten, het is veel makkelijker om onderweg naar school of werk toe te geven aan je grommende maag en een smakelijke donut of chocoladebroodje te verorberen. Jammer genoeg moet je daarvoor wel aanschuiven in een lange rij.