Noren zamelen geld in om penisrots in ere te herstellen

Noren zamelen geld in om penisrots in ere te herstellen

Met een boormachine zijn onbekenden tekeer gegaan op de fallusachtige rotsformatie. Wandelaars vonden de drie meter lange steen de volgende dag terug op de grond. De politie is op zoek naar de daders, die een celstraf tot één jaar riskeren wegens milieumisdaden.

De vandalenstreek komt ongelegen voor de bevolking van het nabijgelegen Egersund. Zij waren net van zin om meer toeristen naar de Trollpikken te lokken door een speciale pas, informatieve bord en een parkeerplaats aan te leggen.

https://www.facebook.com/trollpikken/posts/789915037844557

Maar de Noren blijven niet bij de pakken zitten. Aannemer Sverre Garpestad heeft bij de Noorse zender TV 2 gezegd dat een reconstructie mogelijk is binnen het uur met behulp van helikopters. "We hebben de benodigde Viagra", aldus Garpestad.

Aan het lustopwekkend middel hangt voor de steen wel een stevig prijskaartje: 200.000 Noorse kroon (21.000 euro). Maar de inwoners van Noorwegen zijn bereid in hun buidel te tasten om de rotsformatie in ere te herstellen: een crowdfundingactie heeft al meer dan 80% van het benodigde bedrag ingezameld.

#trollpikken er nede, men det loves at den skal komme fort opp igjen! #egersund #norge #norway

Een bericht gedeeld door Stavanger Aftenblad (@aftenbladet) op