Nieuw middel tegen kanker brengt tumoren in slaap

Nieuw middel tegen kanker brengt tumoren in slaap

Traditionele methodes om kanker tegen te gaan, zoals chemotherapie en radiotherapie, hebben als doel de tumoren te vernietigen. Het nadeel daarbij is echter dat ook de ‘goede' cellen aangetast worden. Bovendien kunnen de kankercellen nadien in een agressievere vorm terugkomen.

Niet meer aan kanker sterven

Een Brits kankeronderzoekscentrum in Sutton (Londen) focust zich nu op een nieuw middel waarbij kankercellen in slaap worden gebracht en ze bijgevolg minder schade kunnen aanbrengen. De wetenschappers verwachten dat de kankerpatiënt bijgevolg de ziekte decennialang kan overleven en uiteindelijk aan iets anders komt te overlijden.

Kwaliteitsvoller leven

De onderzoekers vergelijken het met patiënten die hun leven lang met hiv leven. “We zijn er sterk van overtuigd dat we, mits bijkomend onderzoek, manieren zullen vinden om een leven met kanker leefbaar te maken op lange termijn, met zelfs de mogelijkheid op complete genezing. Met deze methode zullen we de kanker altijd een stap voor zijn. Zo kunnen patiënten langer en kwaliteitsvoller leven”, vertelt Professor Paul Workman van The Institute of Cancer Research in Londen aan The Mirror.