Metro's Leesclub. Sieglinde Michiel: "Leesuren zijn helemaal voor mezelf"

Metro's Leesclub. Sieglinde Michiel: "Leesuren zijn helemaal voor mezelf"

"Ik heb noch een auto noch een rijbewijs, dus ik neem heel vaak de trein. Ik zorg dan altijd dat ik een boek bij me heb, want dat zijn uren die helemaal voor mezelf zijn. Lezen, opkijken naar het voorbij glijdende landschap, even dagdromen en weer lezen. Heerlijk!"

"Ik heb altijd graag gelezen. Als kind ging ik elke week het maximumaantal boeken uit de bibliotheek halen en lag ik stiekem na bedtijd nog te lezen. De intensiteit van het lezen is verminderd, maar de liefde niet. Nu lees ik – een wilde gok – 10 à 15 boeken per jaar. Dat is niet zo veel als ik zou willen, maar goed. Het leven komt ertussen. En Netflix vaak ook, daar moeten we eerlijk in zijn."

"Een fantastische manier om vriendinnen te maken"

"Op dit moment zit ik in een leesclub en het is geweldig! Ik leer veel nieuwe titels kennen en het is zo verrijkend om met anderen te praten over wat je gelezen hebt. Plus, het zijn gewoon allemaal fantastische jonge vrouwen en een heerlijke manier om in Brussel nieuwe vriendinnen te maken. Lang leve Giant Peaches! (Onze naam is een ode aan Roald Dahl, uiteraard)"

"Mijn wederhelft heeft ‘Rivieren' gelezen, het vorige boek van Martin Michael Driessen, en was er lyrisch over. Dus begin ik liefst met zijn meest recente boek. Ook het uitgangspunt spreekt me aan. Ik hoop vooral dat het even goed is als ik hoop, want als ik een boek niet goed vind, vind ik het heel lastig om het uit te lezen."