Met deze inspirerende video zegt bekend Vlaanderen 'nee' tegen seksueel geweld

Met deze inspirerende video zegt bekend Vlaanderen 'nee' tegen seksueel geweld

Een jaar geleden kwamen 15.000 mensen op straat voor een stille mars tegen seksueel geweld. De aanleiding toen was de verkrachting en moord van Julie Van Espen. Na die mars werd Punt vzw opgericht. Die organisatie dient als aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel geweld en lanceert bij haar eerste verjaardag een grootschalige actie om te vragen voor verandering. Met 'Bloom for Change', Julie Van Espen hield bloemen, wil Punt vzw steun zoeken voor tien actiepunten. Bij de campagne hoort ook een opvallende video.

 

View this post on Instagram

 

Eén jaar na de mars is de strijd tegen seksueel geweld nog steeds een prioriteit. Omdat slachtoffers onze steun verdienen. Omdat wij de verandering zijn. Laat ons samen groeien. Deel onze campagnevideo, teken de 10 actiepunten op bloomforchange.be en steun onze campagne. Met grote dank aan @tuincentrumabies en aan alle BV's en bekende koppen die hun wildboeketje wilden doorgeven voor de goede zaak! #BloomForChange ???

A post shared by Punt vzw (@puntvzw) on

Bloemen voor iedereen

In de video zijn heel wat bekende gezichten te zien. Onder meer Goedele Liekens, Marc Van Ranst, Evi Hansen, premier Sophie Wilmes (MR), Julie Vermeire en Soe Nsuki 'geven' aan elkaar een boeket bloemen door. Daarbij spreken ze ook telkens de woorden 'Bloom for Change' uit. Punt vzw vraagt iedereen om de video te delen en de tien actiepunten te tekenen op bloomforchange.be.