"Mensen die vaak emoji's gebruiken hebben meer seks"

"Mensen die vaak emoji's gebruiken hebben meer seks"

Het gebruik van emoji's is een complexe kunst. Gebruik je er geen? Dan ben je een koude, berekende, psychopatische droogstoppel. Te veel emoji's? Dan ben je een overdreven frivole tiener. Makkelijk is het dus geenzins een juiste balans te vinden anno 2019.

Gelukkig is er nog de wetenschap. Die heeft nu gezegd dat mensen die veel gebruik maken van emoji's meer seks hebben. Dit omdat ze vaak beter zijn in het communiceren van gevoelens, aldus de onderzoekers.

30 procent

Ongeveer 30 procent van de deelnemers aan de enquête onder 5.300 Amerikaanse singles gaven aan regelmatig emoji's te gebruiken met mensen met wie ze aan het daten waren.

De ontvangers van hun boodschappen begrepen dankzij de emoji's beter wat er in de ander omgaat, omdat ze gebruik maken van een zelfexpressie met meer dan woorden. Het is een soort steno voor emoties.

En: het lijkt te helpen. De emoki-gebruikers belandden vaker in het bed van hun contact dan degenen die het bij woorden hielden. Bovendien duurden de relaties die de emoj-mensen aangingen langer.