McDonald's gaat vegetariërs en veganisten verwennen met nieuw aanbod

McDonald's gaat vegetariërs en veganisten verwennen met nieuw aanbod

De McPlant is volgens internationaal voorzitter Ian Borden gecreëerd "door McDonald's en voor McDonald's." Bij deze nieuwe productlijn zou het niet alleen de bedoeling zijn om een plantaardig alternatief te bieden voor rundvlees, maar ook voor de kipburger en voor ontbijtformules.

McDonald's lanceerde in Canada al plantaardige burgers, maar die waren geproduceerd door het bedrijf Beyond Meat. Dit proefproject werd intussen stopgezet en het fastfoodconcern heeft geen plannen om de burgers in de toekomst opnieuw aan te bieden.

Wanneer de 'McPlant' en co bij ons beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend. Het gaat voorlopig ook slechts om een testproduct.

Bedrijf boert goed 

McDonald's kwam maandag ook met resultaten voor het derde kwartaal, en die waren beter dan verwacht. Het bedrijf profiteerde van zijn drive-thru's en thuisbezorging. Met name op de Amerikaanse thuismarkt werden goede zaken gedaan.

In de Verenigde Staten ging de vergelijkbare verkoop van hamburgers, milkshakes, maar ook ontbijtproducten met bijna 5 procent omhoog. Elders in de wereld zakte de verkoop, onder meer vanwege de nieuwe lockdowns in Europese landen.

Meest gelezen
 1. ellathumb

  Ella Leyers poseert in corrigerend ondergoed: «Ik ben er zeker van dat alle mannen fan gaan zijn» (foto)

 2. samantha-gades-k95uqdEe8R4-unsplash

  Buurman vraagt vrouw om te stoppen met workouts in de tuin: «Het klinkt te erotisch»

 3. blindthumb

  Dit zijn de 8 vrijgezellen die het ‘Blind Getrouwd’-avontuur aangaan

 4. paris

  IN BEELD. Ongezien onweer zet straten en metrostations van Parijs blank

 5. Belgaimage-35106690

  ‘Stranger Things’-actrice Millie Bobby Brown gaat naar de universiteit