McDonald's gaat vegetariërs en veganisten verwennen met nieuw aanbod

McDonald's gaat vegetariërs en veganisten verwennen met nieuw aanbod

De McPlant is volgens internationaal voorzitter Ian Borden gecreëerd "door McDonald's en voor McDonald's." Bij deze nieuwe productlijn zou het niet alleen de bedoeling zijn om een plantaardig alternatief te bieden voor rundvlees, maar ook voor de kipburger en voor ontbijtformules.

McDonald's lanceerde in Canada al plantaardige burgers, maar die waren geproduceerd door het bedrijf Beyond Meat. Dit proefproject werd intussen stopgezet en het fastfoodconcern heeft geen plannen om de burgers in de toekomst opnieuw aan te bieden.

Wanneer de 'McPlant' en co bij ons beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend. Het gaat voorlopig ook slechts om een testproduct.

Bedrijf boert goed 

McDonald's kwam maandag ook met resultaten voor het derde kwartaal, en die waren beter dan verwacht. Het bedrijf profiteerde van zijn drive-thru's en thuisbezorging. Met name op de Amerikaanse thuismarkt werden goede zaken gedaan.

In de Verenigde Staten ging de vergelijkbare verkoop van hamburgers, milkshakes, maar ook ontbijtproducten met bijna 5 procent omhoog. Elders in de wereld zakte de verkoop, onder meer vanwege de nieuwe lockdowns in Europese landen.

Chargement
Tous