Man scheidt na kwartier door schoonvader

Man scheidt na kwartier door schoonvader

De man stemde er aanvankelijk mee in om zijn schoonvader 100.000 Dubai Dirham te geven (zo'n 23.000 euro) voor de bruiloft. Maar de schoonvader werd ongeduldig en wilde het geld zo snel mogelijk hebben.

En dat terwijl de bruidegom de helft van het geld al aan zijn kersverse schoonpaps had gegeven. De rest zou hij overhandigen zodra ze met de groep het gerechtsgebouw hadden verlaten.

Geduld is een schone deugd

Daar ging de vader niet mee akkoord: hij wilde het geld direct zodra de bruid had getekend, ook al had de bruidegom de enorme hoeveelheid cash niet bij zich. Hoewel de bruidegom opperde dat hij slechts vijf minuten nodig had om naar de auto te lopen om het restbedrag op te halen, was dat geen optie voor de vader.

Hij moest het geld meteen overhandigen en anders een vriend of familielid sturen die het geld zou halen, terwijl hij binnen bij zijn schoonvader bleef. De bruidegom voelde zich beledigd en vernederd door de vader en blies het huwelijk, vijftien minuten na het jawoord, weer af.

Secondenwerk

Scheiden in slechts 15 minuten lijkt extreem, maar het was niet het kortste huwelijk in de geschiedenis van het emiraat. Zo was er in 2012 een huwelijk dat slechts enkele seconden heeft geduurd. Na de plechtigheid liep de bruidegom linea recta naar het echtscheidingsgerecht omdat de vader van de bruid eiste dat zijn dochter haar baan mocht behouden.