Tennisster verliest arm door krokodillenbeet, maar gaat toch door met haar huwelijk

Tennisster verliest arm door krokodillenbeet, maar gaat toch door met haar huwelijk
Youtube / Stanford Chiwanga

De voormalige Zimbabwaanse tennisster Zanele Ndlovu is hét bewijs dat liefde alles overwint. Slechts enkele dagen voor ze het jawoord gaf aan haar grote liefde, werd ze aangevallen door een krokodil. Ondanks het feit dat ze haar rechterarm verloor, wandelde ze nadien vol trots naar het altaar. 

Een gezellig kajaktochtje op de Zambezi-rivier is voor de Zimbabwaanse ex-tennisster Zanele Ndlovu en haar Britse echtgenoot Jamie Fox uitgedraaid op een nachtmerrie. Uit het niets viel een krokodil de twee aan en beet het de rechterarm van Zanele voor het grootste deel af. Zonder het heldhaftige optreden van haar echtgenote had de tennisster de situatie waarschijnlijk niet overleefd. “Jamie probeerde met zijn ene hand mij in de boot te houden en met de andere hand klappen uit te delen aan het beest”, aldus Ndlovu

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis slaagden chirurgen erin om haar leven te redden, maar ze zal voortaan wel door het leven gaan zonder rechterarm. Hoewel ze hun oorspronkelijke bruiloft helemaal anders hadden willen vieren, besloten de twee om toch in het huwelijksbootje te stappen. Amper vijf dagen na de aanval trouwden Zanele en Jamie in de kapel van het ziekenhuis.

Roofdier

De reptielen zijn elk jaar verantwoordelijk voor tientallen doden in Afrika. In 2017 kwamen er officieel 21 mensen om het leven door een krokodillenbeet. Geschat wordt dat het werkelijke cijfer nog veel hoger ligt. De overheid roept op om waakzaam te zijn en niet zomaar overal in het water te gaan.