Lakens van Epstein-vriendin Maxwell verwijderd om zelfdoding te voorkomen

Lakens van Epstein-vriendin Maxwell verwijderd om zelfdoding te voorkomen

De gevangenis waar Ghislaine Maxwell, de voormalige rechterhand van Jeffrey Epstein, in opgesloten zit, neemt speciale maatregelen om haar veiligheid te verzekeren. Zo zijn haar lakens in beslag genomen. Daarmee wil de directie vermijden dat ze die gebruikt op zich aan op te hangen, zoals Epstein deed.

De federale politie van New York heeft ook haar kleding in beslag genomen en daar papieren kleding voor teruggegeven. Maxwell slaapt op een matras zonder beddengoed, melden Amerikaanse media. Ook staat ze 24 uur per dag onder cameratoezicht.

Beschermd tegen andere gevangenen

Daarnaast wordt er streng op gelet dat haar niet iets aangedaan kan worden door andere gevangenen. Maxwell wordt ervan verdacht in samenwerking met Epstein minderjarige meisjes gerekruteerd te hebben voor seksuele handelingen.

Ook wordt gedacht dat Maxwell een flink aantal grote namen kan noemen die betrokken waren bij die praktijken. Onder meer de Britse prins Andrew en president Trump zijn genoemd als mogelijke betrokken partijen.

Ze zit momenteel vast in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn in afwachting van haar proces. Dinsdag zal via een videoverbinding de eerste zitting plaatsvinden.

Opgepakt na onderduiking

Vorige week werd de socialite gearresteerd in een villa in New Hampshire, waar ze zich al geruime tijd schuil hield. Maxwell is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell die in 1991 van zijn jacht viel en in zee verdronk. Ze verdween uit beeld nadat Epstein vorig jaar tot zelfdoding overging in zijn cel.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.