Kroatisch cruisebedrijf pakt uit met 'Game of Thrones'-luxetocht

Kroatisch cruisebedrijf pakt uit met 'Game of Thrones'-luxetocht

Hoewel de serie 'Game of Thrones' er intussen op zit, is de honger naar meer bij veel fans niet te stillen. Een Kroatisch cruisebedrijf, Cruise Croatia, heeft dat goed begrepen en organiseert vanaf 8 augustus 2020 exclusieve luxetochten waarop tientallen fans verschillende filmlocaties kunnen ontdekken. HBO maakte van het Kroatische landschap gebruik om onder meer King's Landing, Qarth, Braavos en Riverland tot leven te brengen.

King's Landing

De cruise duurt in totaal zeven dagen en bevat onder meer een bezoek aan de stad Split die in de serie wordt omgedoopt tot Meereen, de plek waar Daenerys duizenden slaven bevrijdde van hun meesters. Daarnaast mag een rondleiding in de stad Dubrovnik niet ontbreken. Daar werden immers alle scènes gefilmd die plaatsvonden in het politieke kluwen van de Westerosi hoofdstad King's Landing. Daar mogen fans wandelen door de straten waar Cersei Lannister haar "Walk of Shame" heeft moeten ondergaan.

Goodiebag

Een enkele trip op het schip kost zo'n 1.680 euro, inclusief 'Game of Thrones'-goodiebag én een feestje dat gehouden wordt in het centrum van King's Landing. VIP-tickets lopen al snel op tot 2.125 euro per persoon. Wie dat geld niet kan ophoesten, hoeft niet te treuren. Cruise Croatia schrijft een wedstrijd uit waarbij een uitverkoren fan en drie van zijn of haar vrienden gratis mogen meevaren.