Kreeften-emoji krijgt extra pootjes na klachten

Kreeften-emoji krijgt extra pootjes na klachten

Het Unicode Consortium, een samenwerkingsverband van grote technologiebedrijven, publiceerde onlangs een lijst met 157 nieuwe digitale plaatjes. De piratenvlag, bagel en het vuurwerk werden allemaal goedgekeurd, maar met de kreeft was iets mis mee volgens de inwoners van het Amerikaanse stadje Maine. Het zeedier is daar een culinaire delicatesse en heeft tien poten, geen acht zoals afgebeeld werd door Unicode.

Kreeftenfestival 

Een organisator van het lokale kreeftenfestival nam het heft in eigen handen en stuurde een anatomisch correcte versie naar de designer van de emoji's. "We hebben jullie gehoord", schreef Jeremy Burge van Emojipedia op zijn blog. "We hebben wat foutjes in het eerste ontwerp gemaakt en we fiksen ze. Ik moet toegeven dat ik me een beetje schaam, omdat we het het aantal poten niet correct hebben afgebeeld. Het is fijn dat jullie de fout zo snel hebben opgemerkt. Als ik Maine weer eens bezoek, beloof ik de kreeft-emoji vaak te gebruiken, aldus Burge.

The #lobsteremoji is happening! Hopefully the final version will have the right number of legs. https://t.co/EIJMn8RP6a pic.twitter.com/6aExqb1VIY

— Maine Lobster Fest (@MELobsterFest) February 12, 2018