Klimaatactivisten hangen zich vast aan onderkant Sydney Harbour Bridge

Klimaatactivisten hangen zich vast aan onderkant Sydney Harbour Bridge

De aanhangers van Greenpeace vertrokken in de vroegte langs een openbaar wandelpad van de Sydney Harbour Bridge. Ze betoogden tegen de politici die volgens hen te weinig doen om de klimaatcricis op te lossen. De autoriteiten konden met de nodige moeite tien activisten arresteren. Drie andere lieten zich vasthangen aan de onderkant van de brug en konden pas later verwijderd worden.

Foto Unsplash

Wake-up call

Ze werden allemaal naar het politiebureau gebracht en ondervraagd. "De actie is vergelijkbaar met een rookalarm wanneer het huis in brand staat. Het is een wake-up call naar de premier die niet handelt in het licht van deze klimaatsituatie", aldus David Ritter, voorzitter van Greenpeace Australië.

Senator Kristina Keneally van de linkse partij Labor zegt dat ze het illegale protest niet goedkeurt, maar de frustraties van de activisten begrijpt. "Op dit moment willen mensen actie ondernemen tegen de klimaatverandering, ze willen een regering die het probleem serieus neemt", vertelt ze aan Sky News. "Ik ben het niet eens met de methoden van deze demonstranten, maar alle Australiërs delen hun frustratie."