Kind vindt 46.000 euro aan drugs in Legodoos

Kind vindt 46.000 euro aan drugs in Legodoos

Toen een Amerikaanse vrouw de Legodoos zag staan in een tweedehandswinkel in de naburige staat South Carolina dacht ze dat het een leuk cadeau zou zijn voor een van haar kinderen. Maar toen de jongen eindelijk de doos opendeed, vond hij geen plastic Legoblokken, maar enkel een zak met anderhalve kilo methamfetamine ter waarde van ongeveer 40.000 dollar, of 46.000 euro.

Verlaten adres

De doos was in folie gewikkeld zodat die er nieuw uitzag. Waarschijnlijk is ze opzettelijk naar een verlaten adres gestuurd, zegt de Amerikaanse krant The Statesboro Herald. Drugsleveranciers verzenden hun producten vaak naar lege of verlaten adressen, in de hoop dat iemand ze ophaalt.

Maar als de postbedrijven het pakketje aan niemand kunnen geven, houden ze het bij en verkopen ze het na een tijd op veilingen. Waarschijnlijk is de Legodoos vol crystal meth zo in de rekken van de tweedehandswinkel beland. De vrouw gaf de drugs na de ontdekking aan de politie. Of het kind een iets legaler cadeautje heeft gekregen, is niet geweten.