Geef je huis een supersnelle facelift met DIT trucje

Geef je huis een supersnelle facelift met DIT trucje

Het is vooral belangrijk om de juiste kleur voor je voordeur te kiezen, zegt Kristen Chuber van het Amerikaanse verfbedrijf Paintzen aan Washington Post. "Een goede kleurkeuze zorgt ervoor dat je je welkom voelt in een huis. De consultant geeft enkele interessante tips voor de ideale kleur van je voordeur.

Fris

Gebruik geel als je een sprankelende kleur op je deur wilt. "De kleur geel heeft een positieve invloed op je humeur. Het maakt de buitenkant van een huis wat levendiger. Een gele deur werkt erg goed met gevelkleuren zoals grijs, lichtgroen, beige of wit."

Stijlvol

Wie zijn huis een vleugje elegantie wil geven, gebruikt best paars. "Paars is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt als het gaat om voordeuren, maar een zachte paarstint kan de buitenkant van een huis stijlvol maken. Zeker als je die kleur combineert met wit of een crèmekleur", aldus Chuber.

Gezellig

Oranje is een kleur die gezelligheid uitstraalt, zegt ze verder. "Ik hou van gebrande oranje tinten voor een ingang, vooral als ze gepaard gaan met room en beige. Ik vind het vertrouwd en warm aanvoelen - het doet je welkom voelen."

Neutraal

Moderne huizen doen het vooral goed met een avocadogroene deur. "Het is een neutrale kleur die veel mensen mooi vinden", zegt Chuber. Ook grijs is geschikt als neutrale kleur, maar dan eerder als een stijlvol statement. "Het voegt een smaakvolle, verfijnde uitstraling toe aan je gevel."

Vrouwelijk

Voor een vrouwelijke touch kan je roze met een vleugje blushkleur gebruiken. "Met een roodachtig roze geef je een speels element aan je deur", besluit Chuber. "Zachtroze kleuren zijn dan weer goed te combineren met wit, lichtgeel of groen."