Gearresteerde na aanrijding voetgangers in Trier is 51-jarige dronken man

Gearresteerde na aanrijding voetgangers in Trier is 51-jarige dronken man

De Duitse politie had eerder al gezegd dat ze de bestuurder van de man die op de voetgangers inreed had gearresteerd. Nu blijkt dat het om een 51-jarige man gaat, die onder de invloed was van alcohol. Volgens de politie is er geen sprake van een politiek motief voor het bloedbad, maar de dader reed met een auto wel opzettelijk in op de voetgangers. Justitie sluit niet uit dat psychiatrische problemen een rol speelden.

Bij het incident waarbij een grijze terreinwagen met hoge snelheid inreed op mensen in een voetgangerszone in Trier vielen zeker vier doden, waaronder een baby van negen maanden. Vijftien mensen zijn gewond geraakt, vier mensen hebben zware verwondingen. De andere dodelijke slachtoffers zijn een vrouw van 25, een man van 45 en een 73-jarige vrouw. De moeder van de overleden baby ligt in het ziekenhuis.

Rondvliegende lichamen

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Rijnland-Palts zegt dat aan de route die de man in zijn auto aflegde te zien was dat de aanval opzettelijk was. "Hij is zigzaggend gereden om zoveel mogelijk leed te berokkenen aan de voetgangers", aldus minister Roger Lewentz. Ook de burgemeester van Trier spreekt van een opzettelijke actie.

Volgens ooggetuigen reed de wagen aan zo'n snelheid dat de lichamen door de lucht vlogen. De auto raasde honderden meters door de voetgangerszone, bevestigde de politie.

BREAKING - Car plows through pedestrians in the German city of Trier, at least 2 dead, 10 injured. The police rammed the car and arrested the driver.pic.twitter.com/oQHM83arwv

— Disclose.tv ? (@disclosetv) December 1, 2020

Meest gelezen
 1. juliathumb

  Julia van K3 over haar vriend: «Hij is zich daar heel erg van bewust»

 2. jitskethumb

  Jitske Van de Veire deelt eerlijke foto: «Ik ben gigantisch veel afgevallen»

 3. geertthumb

  Geert Meyfroidt: «Ik denk dat dat bij veel mensen nog altijd niet doordringt»

 4. delphinethumb

  ‘Temptation’-Delphine openhartig over Bert: «Hij smeekte me om hem terug te nemen»

 5. FGAPvS8XIAI1Bjr

  Kerstkaartje waarop Donald Trump poseert als ejaculerende penis gaat viraal