GAMES. Unstable Unicorns: wie wilt nog vrienden wanneer je met eenhoorns kan spelen?

GAMES. Unstable Unicorns: wie wilt nog vrienden wanneer je met eenhoorns kan spelen?

‘Unstable Unicorns' is hét bewijs dat een spel niet complex moet zijn om eindeloos plezier te beloven. Het enige wat in de doos zit zijn 135 spelkaarten en de regels. Op het eerste gezicht lijkt een set kaarten een povere spelinhoud, maar we garanderen je dat het meer dan voldoende is.

Spelregels

Alles wijst erop dat de bedenker van dit spel wilt dat spelers plezier maken en er onmiddellijk in kunnen vliegen. Je hebt letterlijk maar 5 minuten nodig om alle regels uit te leggen en ze onder de knie te krijgen.

Iedere speler moet om ter snelst zeven eenhoorns in zijn of haar stal verzamelen om het spel te winnen. De tegenstanders zullen er uiteraard alles aan doen om jouw vooruitgang te dwarsbomen. Je kan tijdens dit spel niet meer op je vrienden vertrouwen, alleen op je eenhoorns.

Je begint met één babyeenhoorn in jouw stal en vijf kaarten in de hand. Aan het begin van je beurt trek je een kaart van de stapel en moet je vervolgens een zenuwslopende keuze maken: je eigen stal verder uitbouwen met eenhoorns of de stal van een tegenstander saboteren. Kies verstandig, want je mag slechts één kaart leggen per beurt.

Om je stal uit te bouwen kan je drie soorten eenhoorns voor jou winnen: baby's, gewone of magische exemplaren. De magische eenhoorns hebben stuk voor stuk unieke krachten die je helpen doorheen het spel.

Is een andere speler naar de overwinning aan het racen? Dan kan je hem een hak zetten met downgradekaarten, magiekaarten of de krachten van je magische eenhoorns.

Ons verdict

‘Unstable Unicorns' is dankzij het hoge tempo en de constant wisselende machtsbalans enorm verslavend. Ideaal voor gamers die snel een potje willen spelen en eens goed willen lachen. Een echte must-have in je gamecollectie! Zorg wel zeker dat je vriendschap een stevige dosis verraad kan overleven, want het enige dat hier telt is winnen.

Het spel en alle uitbreidingen zijn verkrijgbaar via de webshop of bij de gespecialiseerde spellenzaak bij jou in de buurt.

-Rufus Verswijvel

IG @boardgamepirate