'Game of Thrones'-actrice maakt fictiereeks voor VTM

'Game of Thrones'-actrice maakt fictiereeks voor VTM

Naast Halina Reijn ('Valkyrie') en Carice van Houten ('Game of thrones', 'Zwartboek'), speelt ook de Vlaamse Maaike Neuville ('Clan', 'De dag' en 'Van vlees en bloed') een hoofdrol in de serie. Ze spelen drie vrouwen met totaal verschillende achtergronden wiens leven met elkaar verstrengeld raakt als de echtgenoot van één van de drie mysterieus verdwijnt.

De reeks wordt grotendeels in Vlaanderen gedraaid, en zal naast bij VTM ook in Nederland bij BNNVARA te zien zijn.

"Vanuit een vrouwelijk perspectief"

Carice van Houten en Halina Reijn bedachten de serie. "Het is onze missie om met ons productiehuis Man Up belangwekkende verhalen te vertellen vanuit een vrouwelijk perspectief. Red light is een verhaal met enorme urgentie, over vrouwen, seksualiteit en macht. We zijn erg trots dat na lange voorbereiding de opnames nu gaan beginnen. We geloven dat Red light een zeer wervelende, actuele serie wordt."

Ook Maaike Neuville klinkt razend enthousiast. "Wat mij vooral aantrekt in de reeks is de focus op deze drie krachtige vrouwen die verre van perfect zijn en die elk op hun manier een onafhankelijkheidsstrijd te voeren hebben. Wat mij betreft is het de juiste reeks op het juiste moment, voor mij als actrice en voor de tijd waarin we leven."

Naast de drie actrices zullen ook namen als Koen De Bouw, Geert Van Rampelberg en Joren Seldeslachts meespelen. De cast wordt nog aangevuld met Ruth Becquart, Sofie Decleir, Jeroen Perceval, Anne-Laure Vandeputte, Jonas Vermeulen, Herwig Ilegems en Peter Gorissen. De overige Nederlandse acteurs worden pas later bekend gemaakt.