Ex van Whitney Houston probeert film over dochter te verhinderen

Ex van Whitney Houston probeert film over dochter te verhinderen

De Amerikaanse zender TV One zal op 8 oktober een televisiefilm uitzenden over Bobbi Kristina Brown, tenzij Bobby Brown er iets aan kan doen. De vader van Bobbi Kristina heeft een rechter gevraagd de uitzending van de film te verhinderen. Volgens de 48-jarige zanger gaat het om laster en eerroof.

Bobbi Kristina is de dochter van Bobby Brown en Whitney Houston. De vrouw stierf in 2015, nadat ze na een overdosis bewusteloos raakte en verdronk in haar bad. Zo'n 3 jaar eerder werd ook haar moeder levensloos in een gelijkaardige situatie gevonden.

829.000 schadevergoeding

Bobby Brown wil de televisiefilm over zijn dochter tegenhouden, omdat het hem zou afschilderen als een slechte vader en een gewelddadige echtgenoot. Dat is volgens de zanger incorrect. Naast een verbod op de uitzending van de film, eist Brown ook nog een miljoen dollar (829.000 euro) schadevergoeding.

De televisiezender lijkt niet van plan te zijn om toe te geven aan de eis van de zanger. TV One laat weten "achter de film te staan en de representatie van deze periode in het leven van Bobbi Kristina."