Eurovisiesongfestival: Belgische Eliot strandt in halve finale

Eurovisiesongfestival: Belgische Eliot strandt in halve finale

Eliot, afkomstig uit Bergen, werd door de Franstalige openbare omroep RTBF aangeduid als Belgische deelnemer. Hij nam eerder al deel aan het zevende seizoen van 'The Voice Belgique'. In Tel Aviv bracht hij een nummer dat is gecomponeerd door Pierre Dumoulin, de zanger van de groep Roscoe. Voor zijn act droeg hij een jas van de Belgische modeontwerper Walter Van Beirendonck.

De landen die gisteren wel doorgingen naar de finale: Griekenland, Wit-Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland, San Marino en Slovenië.

De televoters thuis en de professionele jury's uit de Eurovisielanden bepaalden de resultaten, elk voor 50%. De punten die de landen gekregen hebben in de halve finales, worden pas bekendgemaakt na de finale. Donderdag vindt de tweede halve finale plaats. Dan zal buurland Nederland met 'Arcade', één van de topfavorieten, een plaatsje in de finale proberen te veroveren.

Zes landen zijn rechtstreeks geplaatst voor de finale op zaterdag 18 mei: gastland Israël, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.