Erika Vlieghe pleit tegen versoepelingen: «Alles nu loslaten zou start schooljaar hypothekeren»

Een ‘big bang’, alles loslaten zoals de Limburgse infectioloog Jeroen van der Hilst maandag bepleitte, is volgens zijn collega Erika Vlieghe nu geen goede zaak. Ze vreest dat dit de start van het schooljaar zal hypothekeren. «Terwijl iedereen het er denk ik over eens is dat we dat zo normaal mogelijk willen laten doorgaan», verklaarde de voorzitster van de adviesgroep GEMS in een interview met de Antwerpse zender ATV.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Van der Hilst hield maandag nog een opvallend pleidooi om net als in Groot-Brittannië de coronamaatregelen nu te versoepelen, nu de intensieve afdelingen in de ziekenhuizen zo goed als leeg zijn. «Anders liggen ze in de herfst opnieuw vol», meent de infectioloog van het Hasseltse Jessaziekenhuis. Versoepeling zal leiden tot meer zieken en ziekenhuisopnames, maar die zullen dan kunnen gespreid worden, in plaats van te pieken in de herfst, klonk het.

Maar Erika Vlieghe wijst erop dat op dit moment nog veel mensen gevaccineerd worden. Ook Belgen die niet per se tegen vaccinatie zijn, moeten nog aan de beurt komen. «Het is voor de volksgezondheid slimmer en goedkoper om die mensen te vaccineren, dan om ze ziek te laten worden», zegt ze op ATV.