Er bestaat bier speciaal voor vrouwen

Er bestaat bier speciaal voor vrouwen

Anno 2017 genieten veel vrouwen ook van een lekker bier. Maar als ze een pintje bestellen op café, komt dit in de ogen van sommigen niet ladylike over. Net daarom heeft de Tsjechische Martina Smirova het bedrijf Aurosa opgericht. Ze is ervan overtuigd dat haar drank het eerste bier ter wereld is dat speciaal is gemaakt voor vrouwen.

A post shared by Aurosa (@aurosa_official) on

Het brouwsel heeft een alcoholpercentage van 4,5%, net iets minder dan een gewone pils. Voor één flesje leg je 10 euro neer. Wie er zich enkele wil aanschaffen, kan een bezoek brengen aan de winkel in Praag of naar de online webshop surfen.

Verdeelde reacties

Aurosa gaat ondertussen ook viraal op sociale media, maar de reacties zijn verdeeld. Zeker op Twitter zijn er heel wat mensen die sarcastisch uit de hoek komen en het bedrijf beschuldigen van seksisme. "Ja, want hoe kunnen mijn zwakke vrouwelijke handen in godsnaam een gewoon bierglas vasthouden?", merkt Twittergebruiker Liz Chambers snerend op. "Dit is niet oké. Misschien best dat ik nu thuis mijn collectie biertjes herevalueer", schrijft nog iemand anders.

How can my weak womanly hands possibly cope with holding the weight of a pint glass? @MelissaCole #beerforher https://t.co/M8Ta0l7JYp

— Liz Chambers (@LizRMChambers) 12 juli 2017

Head....desk ? This is not ok. Best reevaluate my beer stash incase it's unsuitable ???? #beerforher https://t.co/djCKK3Txt6

— Charlotte Farringdon (@charliegeorge1) 13 juli 2017

Het bierbedrijf uit Tsjechië pareert de kritiek door te zeggen dat de bierindustrie voornamelijk gedomineerd wordt door mannen. "Het vooroordeel dat vrouwen geen bier lusten bestaat nog steeds", klinkt het. "We hebben nooit de intentie gehad om seksistisch of feministisch uit de hoek te komen. We willen ook niet zeggen wat vrouwen wel of niet moeten drinken. Het enige wat we wilden doen, is een bier aanbieden in een elegante en mooie fles, voor vrouwen die zoiets willen drinken."

A post shared by Aurosa (@aurosa_official) on

A post shared by Aurosa (@aurosa_official) on

A post shared by Aurosa (@aurosa_official) on