Zweden brouwen bier voor onder de douche

Shower beer
Foto Snask

Een biertje drinken en een hete douche nemen zijn twee van de meest relaxerende bezigheden ter wereld. Zweedse creatievelingen hebben er iets op gevonden om die twee activiteiten te combineren.

Het creatieve bureau Skansk kwam op het idee om een bier op de markt te brengen dat je kan leegslurpen onder de douche. In samenwerking met de brouwerij PangPang kwam het brouwsel ‘Shower Beer’ tot stand.

Het bijzondere aan het bier is dat het in een flesje van 18 centiliter zit. Zo krijgt het drankje de kans niet om op te warmen onder de klaterende douchestralen. Tegelijk heeft de zoete Pale Ale een alcoholpromillage van 10%, zodat je toch een beetje tipsy wordt.

“De Shower Beer is klein genoeg om fris te blijven onder de douche, maar straf genoeg om een lange werkdag te vergeten en jezelf mentaal voor te bereiden op een avondje uit”, vertelt Fredrik Tunedal, oprichter van de PangPang brouwerij, aan Mashable.

Shower beer
Foto Snask

Aan een flesje hangt wel een stevige prijskaart van 11 euro. Desondanks was de eerste voorraad onmiddellijk uitverkocht. “Maar een tweede voorraad komt er aan”, stelt Tunedal alle liefhebbers gerust. Hij maakt zich ook sterk dat het bier binnenkort in de rekken ligt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.