Eenzame aap adopteert een verloren gelopen kip

Eenzame aap adopteert een verloren gelopen kip

Niv en de kip zijn al een week lang innig bezig met elkaar. Ze strelen elkaar, spelen samen en maken elkaar proper. De vriendschap is opvallend, want in de natuur zou een kip niet lang overleven in een makakengroep.

"Soms doodden de apen een kip en eten ze het dier op", zei de woordvoerdster van het Ramat Gan Safari Park aan AFP. "Of ze spelen met hen tot ze dood zijn." Dat de twee dan toch vrienden zijn geworden, zou het gevolg kunnen zijn van de eenzaamheid van Niv, denken ze bij de zoo.

Vogel kiest ervoor om te blijven

"Niv is ondertussen 4 jaar oud en seksueel volwassen. Het lijkt erop dat ze moeite heeft om een partner te vinden binnen de groep, wat kan verklaren waarom ze haar moederinstinct op een kip projecteert." Al vind haar nieuwe vriend dat niet erg, want hoewel de vogel makkelijk terug tussen de palen van de kooi kan ontsnappen, kiest het dier ervoor om bij de aap te blijven.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, heeft de zoo Niv gescheiden van de rest van de groep. Alleen haar moeder mag haar af en toe komen bezoeken. Zo blijft de goede band tussen de aap en de kip behouden. "Ze slapen zelfs samen", klinkt het.