Aap van 26 kilogram zwaar moet op dieet

Aap van 26 kilogram zwaar moet op dieet
Facebook / Department of National Parks and Wildlife Preservation

Een Thaise aap wordt door de plaatselijke natuurorganisatie om een speciale reden tijdelijk in gevangenis gehouden. Het dier weegt maar liefst 26 kilogram en moet dringend vermageren voor hij weer de vrije natuur in mag.

‘Uncle Fatty’ is een bekend figuur in Thailand. Net als veel van zijn soortgenoten loopt hij vrij rond op straat. Al is er een groot verschil met de andere dieren: hij is morbide obees.

De aap weegt maar liefst 26 kilogram en zeult een serieuze pens met zich mee. Het Thaise Department of National Parks and Wildlife Preservation analyseerde zijn fysieke gezondheid van top tot teen. Daaruit bleek dat zijn omvang niet het gevolg was van tumoren.

Te veel junkfood

Op zich is dat goed maar ook slecht nieuws. Het betekent namelijk dat zijn overgewicht het gevolg is van het junkfood en de frisdranken die hij van de toeristen krijgt. ‘Uncle Fatty’ staat nu op een streng regime van groenten en fruit. Ook wordt hij aangespoord om meer te bewegen. Als hij weer op een normaal gewicht zit, zal hij opnieuw vrijgelaten worden.