Drie miljoen dagtoeristen bezochten de Belgische kust in juli

Drie miljoen dagtoeristen bezochten de Belgische kust in juli

Dit jaar scheen de zon net iets minder aan de kust dan vorig jaar. Toch zakten heel wat dagtoeristen af naar de kust in juli. Op de topdagen, woensdag 24 en donderdag 25 juli, telden de kuststeden er zo'n 150.000. Dit waren ook de uitzonderlijke tropische dagen aan de kust, met een recordtemperatuur van 36,2 graden Celsius op het strand.

Last-minute reservaties

Ook de hotelsector is tevreden. De bezetting voor de meeste hotels aan de kust lag in juli rond de 80%. Bij hogere temperaturen zijn er enkele pieken door last-minute reservaties. Voor augustus noteren de hotels al een mooie bezetting, al zal het weer bepalend zijn voor de verdere bezetting.

De sector van de vakantiewoningen doet het ook goed aan de kust. Daar is een lichte vooruitgang te zien tot 10% meer boekingen in vergelijking met vorig jaar. Tal van kantoren geven aan dat de verhuringen nu al beter zijn in vergelijking met 2018.

De campingfederatie RECREAD noteerde in juli mooie resultaten, zowel op toeristische kampeerplaatsen als in verhuuraccommodaties. Het voorjaar verliep eerder wisselvallig.

Meest gelezen
 1. amythumb

  Amy uit ‘K2 zoekt K3’ merkte iets op tijdens de wedstrijd: «Nu mag ik het wel zeggen»

 2. evithumb

  Evi Hanssen gechoqueerd door ongevraagde dickpic: «Deze was wel erg klein»

 3. golfthumb

  Model probeert te poseren voor perfecte foto, maar dan gebeurt DIT! (video)

 4. deanthumb

  Mama van Dean duidelijk over welke straf verdachte volgens haar moet krijgen

 5. BELGAIMAGE-157815043 (1)

  Doek valt ook voor spelletjesshow van Ellen Degeneres