Deze zeven toplocaties verdienen een plaats op je bucket list

Deze zeven toplocaties verdienen een plaats op je bucket list

1. Transf?g?r??an Road, Roemenië

Deze kronkelende weg loopt door het Fagarasan-gebergte in Roemenië. In de zomer is dit dé manier om de bergen over te steken. Deze rit biedt je ook groene heuvels, vredige uitzichten op het meer, een beetje geluk en mysterieuze mist.

Cruise deze weg als je in de zomer in Roemenië te vinden bent. Het wordt niet voor niets gezien als één van de mooiste wegen ter wereld. 

2. Socotra, Jemen

Heb je ooit van Socotra Eiland in Jemen gehoord? Wat valt er daar te doen? Wel, voor de vogelspotters onder ons; zoek de Socotra spreeuw die nergens anders voorkomt.

De fauna en flora hebben zich door de eeuwen heen aangepast aan het droge, hete eiland. Hierdoor zijn de begroeiing en dieren op het eiland zeer uniek.

3. The Chocolate Hills, Philippines

Het ontstaan van deze mooie heuvels is voor iedereen een groot mysterie. Tijdens het regenseizoen zijn ze knalgroen, maar in het droge seizoen verdwijnt de begroeiing. Hierdoor kun je de bruine kleur zien, de Chocolate Hills.

4. Kuang Si Falls, Laos

Turkoois water, dichte oerwouden, baden gecreëerd door de natuur ... In het echt is het zelfs nog mooier dan je had verwacht. De wandeling naar de top van de waterval duurt ongeveer 20 minuten. Dit kan zelfs een beter zicht bieden dan er van onderaf naar te kijken.

5. Quebrada de Humahuaca, Argentinië

Van de Andes tot de kwelders, watervallen en meer wijngaarden dan je kan tellen. In het noorden van Argentinië vind je een verscheidenheid aan landschappen. Een van de mooiste attracties is Quebrada de Humahuaca, een canyon met unieke rotsformaties waaronder Cerro de los Siete Colores (bergen van zeven kleuren).

6. Pacaya, Guatemala

De actieve Pacaya-vulkaan ligt op slechts een uurtje rijden van Antigua en Guatemala-Stad. De combinatie van panoramische uitzichten en continue vulkanische rook maakt het een avontuur. Voor 2016 kon je de krater beklimmen om de lava te bekijken, maar nu is dit helaas niet meer mogelijk

7. Waitomo Caves, Nieuw-Zeeland

Waitomo Caves is een netwerk van grotten en ondergrondse rivieren. Wat maakt ze zo bijzonder? De gloeiwormen die de grotten verlichten!

Wil je je bezoek nog specialer maken? Naast wandelen door de grotten of kijken vanaf de boot, kun je ook per kabelbaan gaan en zelfs raften. Als dat nog niet genoeg is voor avontuur, kun je ook door de grot ritsen.